Ik heb een hele sportieve moeder. En deze sportieve moeder vertelde over een leuk idee, een maandje buikspier chrunches doen. Een dingetje op Facebook blijkbaar. Elke dag 5 extra erbij. En ik – de onsportieve dochter – dacht leuk! Ga ik ook doen. Een sport challenge.. hahaha dikke fail.

Ook lezen: “Energietips voor futloze moeders (mindful en vitamines)*

Een sport challenge voor iemand die niet van sporten houdt.. fail dus

Uhh rewind… sporten vind jij helemaal niet leuk mevrouw Jungle. En daar werd ik mij al gauw weer van bewust. Ik begon heel enthousiast met de buikspier crunches en plakte daar nog wat andere oefeningen aan vast. Na drie dagen vielen die “nog wat andere oefeningen” al af. De buikspier crunches zelf deed ik wel en ik zat op een gegeven moment op 60 stuks. Wow, verbĂĄzing. Ga ik dit volhouden, de hele maand april? Want ik grrrmmbll vind er geen reet aan. Alhoewel ik niet kan tegen falen, dus wil ik ook wel die maand volhouden. Puur en alleen om mijn moedertje te beaten (just so you know).

Ook leuk: “De onsportieve sporter gaat rennen! Ojee

Vroegah al niet

Maar goed. Sporten en ik. Dat is gewoon geen combi. Vroeger al niet. Met proeflessen paardrijden viel ik van het paard. Badminton heb ik kort volgehouden en vast voor veel vermaak gezorgd in het publiek. Zwemmen vond ik niks, er kwam alleen maar water in mijn neus. Gym haatte ik ook. Ik was dat meisje dat altijd ongesteld was tijdens gym.. je snapt ‘m.

Eindstand, ik hield het niet vol. Met diezelfde 60 stuks als persoonlijk record. Ik vind sporten gewoon bleg. Wel vond ik een leuke omdenk-quote. Maar ook die hielp niet.

“50 sit-ups doen? Nee joh.. Lekker 50 keer gaan liggen – dat kan ik wel.”

Hou jij ook niet van sporten, maar doe je het wél? Klets dan mee in de reacties, want die tips kan ik goed gebruiken!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge