In mijn vorige klaag-blog over het slaapdrama eindig ik met een happy end. JammerdeBAM. Not! Het slaapdrama gaat door.

Mevrouw zit in een sprong

De 7e sprong rond 10 maanden. Werkelijk, ik vier een feestje na die 10e sprong. Want volgens de welbekende “Oei, ik groei’ theorie: “..gedraagt de baby zich humeurig en vergelijkbaar als in vorige sprongetjes”. Juist ja. Slaapdrama dus.

Zijn wij soms abnormale ouders?

Volgens de boekjes moet een baby maar snel in het eigen bedje leren slapen. En het liefst ook maar zo lang mogelijk doorslapen. En pas op, want anders valt je kleine man of dame buiten de gemiddelden. Ojee.. En wij maar denken dat onze kleine dus abnormaal is, omdat zij én nog bij papa en mama in bed slaapt én nog niet doorslaapt. Nee hoor, doen we niet. Het is fijn als je kleintje snel doorslaapt en daar zou ik ook zeker van genieten maar normaler is – denk ik – van niet. En ook, als ze zo vaak wakker wordt en huilt ’s nachts? Zoals tijdens zo’n sprong het geval is. Hoe doe je dat dan als ze in een andere kamer ligt? Dan moet je er ook nog eens elke keer uit? 

Hoe doen andere ouders dat dan met slapen?

En terwijl ik al voetenschuifelend in mijn omgeving peil of hun kleintje doorslaapt en nog (wel eens) bij papa en mama in bed slaapt, hoor ik eigenlijk alleen maar van niet (doorslapen) en wel (in het grote bed slapen). Oohh.. werkelijk? 

Want waarom mag een baby’tje niet geleidelijk aan wennen aan het alleen slapen en krijgen zij niet even de tijd om te wennen aan langere slaapjes? Hoeft echt niet per se direct. Aan alle jonge ouders, maak je er niet druk om. Komt vanzelf. En dat scheelt je weer een hoop frustraties. Kun je ook weer lekkerder slapen. Als je kunt slapen dan hè.

Lees ook: “Geef je nog steeds borstvoeding ’s nachts? Het nachtmonster!”

En in huize Jungle? Babygirl is de allerzoetste baby overdag. Bouwt zeker alvast wat credits op voordat we de nacht in gaan..? Nou eh, weltrusten!

slaap..Zeiszoliefalszeslaapt

Slaapdrama’s herkenbaar?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Reacties

  1. Francesca Vonk Reply

    Jup, slaapdrama’s herken ik, al heeft dat alleen de eerste 4, 5 maanden geduurt. ’s nachts de krampen (wat dat ook voor verzamelnaam voor dat gekrijs ook is..) en overdag niet in slaap kunnen komen omdat hij zichzelf wakker mepte met zijn zwaaiende armpjes. Week 8 ben ik in gaan bakeren, weken gezwoeg en energie verder had Vico ontdekt dat slapen ok was en viel hij soms al in slaap als ik zijn baker al dichtmaakte. Maar het belangrijkste is dat we in de loop van de tijd zijn huiltjes beter zijn gaan kennen. Boos, verdriet, angst, klinkt allemaal anders en op basis daarvan handelen we. Als hij snachts huilt, kijk ik heb 5 minuten aan. Tenzij het echt een paniek of ziekhuil is. 9 van de 10 x valt hij weer in slaap. Hij sliep t/m 6 mnd s nachts bij ons op de kamer. Met 10 weken voor het eerst overdag in zijn eigen kamer. Als hij ziek is, echt goed ziek, dan wil hij niet alleen zijn. Prima, campingbed in de slaapkamer en dan slaap ik elk slaapje mee ( laatst met de waterpokken nog gedaan) als ik er maar ben. Hij slaapt dan onrustig, doen volwassenen ook als ze ziek zijn. En dan duik ik met mijn hand het campingbed in om te kalmeren. Dan slaapt hij verder. “Oh, daar is mama”
    …Francesca Vonk schreef als laatst…De wasbare luier set is compleet! 300 euro vs 880 euro…My Profile

  2. Ohja, regelmatig een periode dat het weer slechter gaat en ze midden in de nacht in paniek wakker schrikt en dus alles bij elkaar krijst. Op het moment zelf is het, daar is weer een fase, en wat zijn we blij als het weer voorbij is. Gisteren nog over gehad met een andere moeder, dat dat de rest van he leven blijft. Zelfs als ze puber zijn en midden in de nacht thuis komen… Voor de baby hebben we een cosleeper. Slaapt hij toch in een eigen bedje, maar wel binnen handbereik zodat ik er niet uit hoef voor nachtvoeding.
    …linda schreef als laatst…Moeders voor MoedersMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge