Mama’s kunnen niet ziek zijn, wisten we. Afgelopen vrijdag lag ik geveild in bed, koorts. Ziek. Vreselijk. En ik had net vrij genomen omdat ik geen oppas had die dag! Jammer. Gelukkig kon mijn vader ’s ochtends eventjes op de kleine passen en mijn moeder ’s middags. Mama had slaap. Hulde aan opa’s en oma’s en hierbij nogmaals een dikke vette dankjewel! *Kust de grond voor jullie voeten* (slijmjurk)

Slaap mama slaap & ziek

Gelukkig duurde de ziekte een dag. En alles overleefd zonder een pilletje-of-wat. Zaterdag beter. Tijd om bij te slapen. Jammer-de-pammer, kleine ziek! Lees: hele dag jengelen – mijn oren toeteren ervan, en zichzelf elk kwartier wakker hoesten. Ook ’s nachts. Jammer-jammer-jammer.

IK-BEN-MOE.

Manlief ook ziekjes. Kindje zielig. En mama maar zorgen. Met liefde, dat dan weer wel.

MAAR…

Zaterdag zeg ik zwaai-zwaai. En dat is helemaal niet jammer.

Want dan lig ik de hele dag met mijn blote kont in de sauna (waarschijnlijk snurkend, dat dan weer wel).

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Reacties

  1. Francesca Vonk Reply

    Oooh jullie ook al ziek! Beterschap! Ik ben ook geveld… Helaas zonder hulp of oppas. Oh en die sauna! Als ik dit meisje eruit gepoept heb ga ik dat ook doen. Goed idee.. Sterkte!!
    …Francesca Vonk schreef als laatst…Ik heb gewoon even mijn week niet…My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge