Voor weerkundigen begint de herfst op 1 september. Rond 23 september begint de astronomische herfst. Officieel gaat de herfst in op 21 september. Anyways, oktober is herfst. Maar wat zijn we verwend met een lovely Indian Summer! Toch knaagt er iets bij mij. Laten we het eens hebben over mijn oktober momentjes.

Ook lezen: “Een beetje depri in de herfst? Vergeet die eikels, zoek lekkere herfst hunkeringen :-)”

Hoe is oktober voor mij?

Oktober is een periode waarin de natuur langzaam afsterft en zon of licht niet vanzelfsprekend zijn. Zo voel ik dat. Zo denk ik dat. Voor positiviteit en vrolijkheid moet ik nu net even wat meer moeite doen. Het is een tijd waarin ik veel en serieus nadenk over het leven. Wie ben ik? Wat wil ik? Een tijd waarin ik meer slaap nodig heb, dan dat lukt.

Aha, vandaar..

Door de retrogade bewegende Mercurius (ik verzin het niet: horoscoopsite), raakte ik een tijdje geleden geregeld uit balans als dingen niet goed gingen en had ik niet altijd vrede met mijzelf. Nou dat klopt wel. Onzeker? Gespannen en geïrriteerd overkomen? Tja. Sorry all. Met het beëindigen van de retrograde ben ik in staat vast te stellen waar de problemen zitten en hoe ik daar mee om kan gaan.

Komende tijd moet ik wat dingen gaan ophelderen, geloof ik. Fair enough. Ga ik ook doen.

Meer weten? “Herfst in huis en in je mind: Bijzondere inzichten, verscholen achter onze huiselijke herfsttafels”

Oktober lijstje

Nu dan: een eenvoudig en positief lijstje. Oktober. Een tijd van terugtrekken, nadenken en genieten van alle kleurschakelingen. Desondanks, als ik een dier was trok ik mij het liefst voorlopig terug in een holletje.

oktober momentjes

Hoe sta jij in oktober? Wat zijn jouw oktober momentjes? Ben je helemaal happy herfst, moet je nog wat wennen of gewoon effe k.u.t.? Send you my love!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

8 Reacties

  • Lori Reply

   Ja, dat heb ik ook wel al. Ben stiekem zelfs al aan het voorbereiden 😉

 1. Positief is altijd een mooie instelling voor elk seizoen. Ik sta ook bij stil in herfst, vaak over mijn gezondheid.

  • Lori Reply

   Ja. Typisch deze maand is echt een soort overgang qua weer en qua gevoel.

 2. Ik vind oktober wel oké altijd. Als het regent, lekker de gordijnen dicht en een film kijken.

  • Lori Reply

   ja true. Gezellig lampje, kaarsjes en iemand om romantisch mee te zijn 😉

Schrijf een reactie

CommentLuv badge