De laatste paar jaren neem ik steeds minder make-up mee op vakantie. De 16 jaar, bomvolle make-uptas en blauwe mascara gepasseerd, laten we maar zeggen.

In één seconde weet ik wat er mee gaat. Mijn basismake-upje, waarmee ik altijd goed voor de dag kom, natuurlijk. Als één dingetje daarvan ontbreekt, voel ik mij echt kaal. Voor de rest varieer en combineer ik naar mijn mood op het moment (wat nu niet ging, want ik had alleen maar deze make-up bij me).

make-up

Ik start met een dagcrème, zuig mijn wangen in en breng rouge aan op de jukbeenderen. Met een schuin, plat kwastje zet ik mijn wenkbrauwen aan met bruine oogschaduw. Vervolgens met dezelfde oogschaduw, maar met een ander kwastje kleur ik mijn arcadeboog en bewegend ooglid in en met de lichte oogschaduw highlight ik tot mijn wenkbrauwen. Een streepje eyeliner boven en onder de wimperranden en twee, drie laagjes mascara. Mijn lippen krijgen eerst een roodoranje randje en kleur ik in met een nude getinte lippenstift.

Ik vind make-uppen heerlijk om te doen, maar helaas neem ik hiervoor niet meer de tijd zoals vroeger. Het blijft daarom meestal bij dit basismake-upje.

Lees verder: “Zal ik de wasbare luiers meenemen op vakantie?”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge