Een vrij lege woonkamer met een strak design vind ik erg mooi. Het staat netjes, daarnaast kun je makkelijker opruimen en schoonmaken. Alleen vind ik ook dat zo’n Scandinavische stijl snel haar warmte en het huiselijk gevoel mist. Hoe maak je een minimalistische woonkamer gezellig? Bekijk mijn favorieten en laat je lekker inspireren!

Een strakke, maar toch gezellige eethoek 

Een minimalistische woonkamer gezellig maken, kan goed door pastelkleuren te gebruiken in plaats van zwarte accenten. Anders krijg je al snel zo’n kantoorgevoel. Zo vind ik moderne eetkamerstoelen erg mooi met die strakke lijnen en dunne pootjes. Voor de huiselijke touch, kun je de stoelen combineren met fluffy kussentjes of zelfs een fluffy vaas met gekleurde bos bloemen. Groene planten in van die ecologisch afbreekbare zakken zijn ook nice.
Super stylish zo’n moderne look, maar wel een beetje kantoorachtig. Met pastel en planten, zoals hieronder maak je het veel huiselijker en gezellig.

Veel open ruimte in je living, mét huiselijke vibe

Een lekkere zachte plofbank, liefst met chillhoekje, is voor mij wel een must in de woonkamer. Toch kan ook een wat grotere hoekbank, prima in een minimalistisch interieur wanneer je bijvoorbeeld bijzettafeltjes met dunne pootjes uitkiest. Qua kleur vind ik oker woonaccessoires heel tof.
minimalistische woonkamer gezellig maken
Een minimalistische woonkamer maak ik dan ook graag warm en gezellig door houtaccenten, okerkleuren en mooie planten.

De moderne of Scandinavische style combineren met andere interieur types

Om strak en modern te vormen naar mijn eigen stijl en smaak, kies ik voor de volgende andere interieurtypes. Zo hou ik van veel groen, kamerplanten en natuur om me heen in huis. Een natuurlijke inrichtingsstijl  dus. Dit is superleuk te combineren met een minimalistische style, waardoor je een frisse openheid creëert, met een gezonde buitenvibe. Daarnaast ben ik gek op industrieel en hout gecombineerd met een Scandinavische look. Zeker in een oude woning, maar ook in nieuwbouw krijg je een leuk boerderijeffect maar dan super stylish.

Een charmant kinderspeelhoekje: modern + speels

Laten we tot slot de kleintjes niet vergeten. Met een speelhoekje in je woonkamer, kunnen ze lekker hun eigen gang gaan, maar zijn ze toch bij jou in de buurt. Ook de kinderspeelplek kun je modern inrichten en het zo combineren dat het toch warm en huiselijk is. Hier vind ik ook modern samengesmolten met industrieel, veel hout, pastelkleuren of groentinten en planten super mooi.
Een kinderhoekje met pastel is superschattig en maakt je interieur warm en welkom.
Hou jij van een Scandinavische interieur en welke plaatjes spreken je aan? Hoe zou jij een minimalistische woonkamer gezellig maken? Klets gezellig mee in de reacties.
Afbeeldingen: Pinterest
Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge