Mijn kindje is ziekjes, hoge koorts. Een heet kacheltje, een ziek vogeltje. En mama is een hang-, klim- en zeurpaal. En nog wat van die explicite mama-taken. Tijd voor wat verwen thee en op wacht staan dan maar!

En om het half uur schikt ze huilend wakker van een droom – nachtmerries tijdens koorts, heel herkenbaar. Wij hebben dus weer een paar %&*# nachten achter de rug. Een beetje bijslapen is ook makkelijker gezegd dan gedaan want langer dan een half uur slaapt ze niet. En op werk wat bijslapen schijnt ook ongewenst te zijn.

Eigenlijk begon deze mama met ziekig worden, maar is je kindje eenmaal ziek dan heb je als mama geen keus en ineens voelde ik me ook soort van beter. Typisch hoe ons wonderlijke lichaam soms werkt.

Arm kindje. Arme mama.

Lees ook: “Hoe overleef ik de griep zonder medicijnen?”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Reacties

 1. Francesca Vonk Reply

  AAWW gossie, arm aapje. Toen Vico zo ziek was van de waterpokken heb ik het campingbed naast ons bed gezet en elke keer als hij paniekerig wakker werd, legde ik snel mijn hand zachtjes op zijn rug of buikje en ssshussste dat alles goed was… “ga maar lekker slapen kleintje ssshhh” Dan vond hij snel zijn rust en sliep weer verder. Misschien helpt dat ook voor jouw kleine ziekie…

  Sterkte en beterschap (beide!)
  …Francesca Vonk schreef als laatst…22 weken zwanger! UpdateMy Profile

 2. Zo herkenbaar ik had de griep en dochterlief de waterpokken. En zoonlief moest gewoon naar school. Helaas heb ik niet goed uitgeziekt met als gevolg een dubbele longontsteking. Het is fijn als iemand dan toch een dag de zorg kan overnemen.
  Beterschap allebei.
  …Petra schreef als laatst…Het leed dat shoppen heetMy Profile

 3. Vervelend is dat als kindjes ziek zijn. Ik snap helemaal wat je bedoelt met dat mama’s niet ziek kunnen zijn of zich dan “beter” voelen. Ik had dat ook toen Fay in het ziekenhuis lag, ik was echt beroerd.. werd zelfs opgenomen in het ziekenhuis zelf.. maar toch stug vol blijven houden en niet ziek willen/kunnen zijn!
  …Nicole schreef als laatst…Bucketlist FayMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge