Ik vroeg me af of ik het een heel winterseizoen kon doen met maar 33 kledingitems. Een leuke challenge en ik begon met mijn kast uitmesten om te minimaliseren voor een duurzame kleding garderobe. Nu ga ik bezig met het laatste stukje. Ik selecteer de beste 33 kledingitems en ik stelde wat outfit inspiratie bij kleding minimaliseren samen!

Best lastig nog, outfit inspiratie bij kleding minimaliseren

Welke kleding moet ik nu definitief kiezen, voor mijn wintergarderobe bestaande uit slechts 33 items? Welke kledingstukken vallen goed te combineren en is het allemaal ook warm genoeg? Netjes genoeg voor werk? Iets leuks voor op stap? Genoeg praktisch en genoeg modieus? Hophop, naar boven en die staart op je project zetten! Met goede moed en een kop koffie ging ik aan de slag.

Van de laatste 50 items ga ik naar de laatste 33. Na wat wikken en wegen, eigenlijk sneller dan verwacht, keek ik een uurtje later met een warm, ontspannend kopje groene thee goedkeurend naar mijn kledingkast. Zo gaan we het doen. Klik-klik-klik voor de foto’s op mijn blog.

nette kast! Kleding minimaliseren

Bizar netjes en heerlijk leeg hè, die kast!

Allemaal mogelijke outfits met maar 33 kledingitems, bizar hè!!

Natuurlijk moet de uitkomst van deze challenge gedeeld worden op Mama’s Jungle 😉 Want ik vind het toch wel erg leuk om te zien hoeveel er dus nog mogelijk is qua combineren met slechts 33 kledingitems.

“Scháát, wil jij foto’s van mij maken” zei ik toen.

Concreet, overzichtelijk, duidelijk, weinig keuze stress, van alles wat. Dat is me toch maar mooi gelukt. Nu in de praktijk gaan ervaren. Voor de leuk (en voor de blog) bedacht ik om een overzicht te maken van alle kledingstukken. Dat geeft een beter beeld dan opgevouwen of hangend in een kast. Met mijn lieftallige echtgenoot, als dienstdoend fotograaf, gingen we aan de slag. Klikker-de-klik. En tada!

TheBest33 / Outfit inspiratie bij kleding minimaliseren

Tip: op “capsule wardrobe” op Pinterest vind je ook veel leuke outfit inspiratie met weinig kledingitems!

Project “The best 33”; wat zit er nu in mijn kledingkast voor de winter?

 • 3 tops
 • 5 t-shirts
 • 5 longsleeves
 • 2 truien
 • 1 jas
 • 1 vestje
 • 2 jasjes
 • 3 broeken
 • en 3 rokken
 • 3 leggings
 • 5 schoenen

Welkom winter 🙂

Ik heb er zin in! Dit gaat ‘m worden zo. De rest van de winter tot zo’n beetje ergens in maart hè, zul je me hierin zien lopen. Te leuk enne.. dáááág kledingstress.

Ook leuk: “Tijd om te genieten! Dit zijn mij wintermooie momenten”

Zijn er nog meer enthousiaste mensen gek genoeg om ook een ultieme selectie van 33 kledingitems samen te stellen voor één seizoen? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw ervaring en tips! Deel ze in de reacties, dat zou ik erg leuk vinden. Lees het vervolg: “En, kun je het.. één seizoen, het met 33 kleding items doen? [project 33]

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

8 Reacties

 1. Had nog niet gereageerd op deze challenge, maar vind hem echt super gaaf. Als ik binnenkort een keer tijd heb ga ik zeker ook mijn eigen kast doorspitten en zal de resultaten natuurlijk delen. Al twijfel ik nog over het maken van foto’s want fashionable zullen ze niet zijn.
  …Linda schreef als laatst…Ikea shoplogMy Profile

 2. Wat een leuke kledingkast heb jij, mocht je truien te kort komen (2 zou voor mij echt te weinig zijn) mag je gerust bij mij komen voor een “swap”, zo te zien hebben we dezelfde maat 😉
  Knap hoor, naar 33 stuks! Ik heb voor de winter wel mijn kledingkast flink uitgedund (dmv het vriend, kennis en vijand concept), maar 33 stuks, dat ga ik niet redden. Heb je soms stiekum wat bij je man in zijn kast verstopt?!
  …Boerderij Zinin schreef als laatst…Avondeten met kleine kinderenMy Profile

  • Lori Reply

   Wat goed ook! En wat is het vriend kennis vrijand concept? Je maakt me nieuwsgierig. En de chillkleding van mn man pik ik inderdaad haha maar dat is “officieel” van hem hihi

   • Vriend kennis vijand komt van het blog/website Yourganize, (ik deed mee met D’rUitdaging). Vrienden zijn kledingstukken die je veel draagt, of steeds naar grijpt als je niet weet wat je aan moet. Kennissen zijn kledingstukken die je niet vaak draagt, maar wel belangrijk, zoals die ene jurk voor feestjes. Vijanden zijn de miskopen, dingen die je nooit draagt, niet lekker zitten, niet mooi staan of waar die vlek in zit die er nooit meer uit gaat.
    …Boerderij Zinin schreef als laatst…Herinneringen, herkenningspunten en vraagtekens onderweg.My Profile

 3. ik haal de 33 niet eens.. Ik zit nog in die jammerlijke fase van zwangerschapsbroek en onflatteuse borstvoeddingsshirts, die ik deels van marktplaats en deels geleend heb… Ik kijk uit naar de dag dat ik weer leuke kleding aan kan.. Dit is niet bepaald lekker voor het positieve zelfbeeld… Nog 4 mnd ontzwangeren…
  …Francesca schreef als laatst…Huh? Nog een Box in de post?My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge