Oh oh those rainy days… Is het vandaag zo’n druilige dag (blegh)? Niet erg! We maken het gewoon binnen sfeervol en gezellig door te gaan herfst knutselen. Bekijk hieronder allerlei leuke knutseltips in het thema herfst met spulletjes die je waarschijnlijk al in huis hebt en die voor het oprapen in de tuin of op straat liggen. Denk aan kleuren, vouwen, verven, knippen, strijkkralen, ministek, met wol en andere natuurlijke materialen.

Wat zeg je, ben je niet in de herfst vibe? Check dan deze leuke lente knutseltips!

Herfst knutselen

Tijd om je knutselkoffertje, rommeldoosje en creatieve materialen tevoorschijn te halen! Doe hieronder inspiratie op en ga lekker met dochterlief of zoon een potje herfst knutselen. Ik zeg: bomen, paddenstoelen, bosdieren en lange middagen in je warme huisje bezig zijn met de meest prachtige natuurtinten. Yes!

Benieuwd naar alle voorbeelden? Volg dan het Pinterest bord Thema | Herfst knutselen.

1. Kleuren, stiften en verven in herfst style

Via Pinterest kun je leuke herfst kleurplaten downloaden om vervolgens in te kleuren met niet-indrukbare en wel-uitwasbare viltstiften of leuke magische stiften. Of maak verschillende kunstzinnige bomen, of eentje zoals met deze vouwtechniek hieronder.

Kliederen met verf is ook altijd heerlijk. En met wc-rollen, kurken en eierdozen kun je alle kanten uit, zoals stempelen of maak leuke paddenstoeltjes. Het merk SES heeft eco vingerverf of kies deze natuurlijke vingerverf.

2. Herfst knutselen met knippen en vouwen

Met vouwen, knippen en plakken kunnen we hier ook uren bezig zijn. Deze herfstdiertjes hieronder vind ik zo schattig. Maar ook deze wc rollen in Halloween thema zijn erg tof! Met origami vouwpapier en papierstrookjes of vouwstrookjes, zoals deze Halloween variant (voor muizentrappetjes en ringen) kun je zoveel kanten uit.

Tip: SES origami voor beginners | Eekhoorn origami | origami uil

3. Strijkkralen en ministeck patronen

Tijdens het zoeken naar leuke herfst patronen voor strijkkralen, zag ik ook ministeck patronen en toen dacht ik: “JA!” Dat is ook écht wat voor ons, haha. Staat nu op de wish list 😉 Anyways, volg het Pinterest bord Thema | Herfst knutselen voor meer patronen.

TIP: ministeck bosdieren of toffe ministeck familie set | strijkkralen in allerlei herfstkleuren of herfst strijkkralen dino’s | 3D strijkkralen dieren |

4 Herfst knutselen met natuurlijke materialen

Tot slot mogen tips met natuurlijke materialen niet ontbreken! I love buitenspul, van blaadjes tot eikeltjes. Maar ook wol vind ik fijn knutselmateriaal (weet je nog, het wolprikken in herfst thema?!).

Een herfststukje/ bloemschikking maken in een pompoen vind ik ook een gouden idee! Al kan een vaas ook prima 😉

TIP: leuke uitdrukkers oftewel ponsen in herfstthema voor papier (of afgevallen boomblaadjes!) geven ook coole creatieve effecten tijdens het herfst knutselen!

Benieuwd naar alle voorbeelden? Volg dan het Pinterest bord Thema | Herfst knutselen.

Ben jij al aan het herfst knutselen?

Nou ik moet zeggen dat het herfst knutselen hier echt AAN is. Samen met mijn 6 jarige dametje kan ik uren aan tafel zitten. Meneer van 3 houd het iets minder lang vol, maar geef hem klei en hij komt een aardig uurtje mee 😉

Leestip: “Bentoboxen voor beginners & herfstige voorbeelden

Heb jij knutsel kinderen? En welke herfst knutsel creaties spreken jou aan? Klets mee in de reactie en laat ook zeker weten als je zelf iets leuks hebt geknutseld, ik hou van nieuwe ideeën! Happy herfst 😉

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge