Ik ben niet zo’n herfstwintertype. Doe mij maar licht, zon en warmte. Dat donkere, doet niet veel goeds in m’n koppie. Ik moet altijd even wennen, die omslag maken. Net even wat meer moeite doen om positiviteit op te zoeken. Tja, die bijzondere inzichten van de herfst.. 🙂 Om de komende tijd wat lichter te maken, zet ik mijn herfst hunkeringen op een rijtje. Een ongedwongen lijstje met kleine dingetjes waar ik gelukkig van word.

Rotzooien met rotzakken in het bos

Ook al trek ik me het liefst als een dier terug in m’n holletje (dat zijn mijn oktober momentjes..). Naar het bos gaan doet wonderen! Ik weet dat ik me altijd heel goed voel na een boswandeling. Lekker met family en hond. Het Canon fotokanon mee. Op zoek naar eikels en andere gezellige rotzakken op de grond, voor een herfstig stukje in huis. En dat combineren met een bezoekje aan een gepimpt tuincentrum. Dan voel ik gewoon helemaal die fijne feestdagenvibe.

Andere herfst hunkeringen

En wat me verder heel blij maakt; lekker binnen chillen, computeren, fotoboeken knutselen bij Albelli, op de koffie (glühwein) bij een vriendin, lekker bloggen en..

Kletsen en zweten

Waar ik ook heeul gelukkig van word, is een saunadag met vriendin. Of alleen, is ook prima. Dáár knapt mijn inwendig vrouwtje helemaal van op.

Leuke acties & kortingen voor je sauna uitje

Mossige moestuin

Nu alle dood en verderf in mijn moestuin heersen, vind ik het wel leuk om alvast na te denken over volgend jaar. Lekker met een kopje thee online neuzen.

Vuurkorfje en vreten

Ik hou van een vuurkorfje buiten! De warmte, de feeling, de gezelligheid en gesprekken. De flikkerende vlammetje. Misschien kan ik het eens combineren met een herfstige bbq met friends?

S… laapkusjes

Het eerste nachtje logeren van mini was errúg goed bevallen. De komende herfst en winter ben ik klaar voor een volgend manvrouw weekendje; romantisch diner, hilarische film, luxe hotelovernachting en lekkere s..laapkusjes.

Uitkleden, aankleden

Kleding switchen in de kasten, toedeloe jurkjes en hellooow wolletjes. Natuurlijk moet ik ook voor mini gaan herfstshoppen, vervelend.

Kneuterige kaarsjes en kussentjes

Heel veel tv-avondjes op mijn heerlijke bank tussen de kussentjes en dekentjes. Kaarsjes aan! Love it.

Op het groene pad

Een bezoek brengen aan De Groene Passage in Rotterdam met mijn bio-vriendinnetje, staat ook nog steeds op mijn wanna-do-lijst. Zeker nadat de bio markt in Amsterdam zo goed bevallen is.

Mezelf met rust laten

Lekker zen genieten van niks. Mezelf even met rust laten. In plaats van dat ik van-alles-en-nogwat moet. Gewoon even accepteren dan de herfst een overgang is naar de winter. Naar rust in de natuur, rust in je hoofd en rust in je lijst. Leven als moeder in het hier en nu 😉

Wat staat er op jullie wishlist? Klets gezellig mee in de reacties.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge