Kleding, da’s niet zo mijn ding. Er leuk en verzorgt uitzien vind ik echter wel heel belangrijk. Onderdeel van mijn dagelijkse routine is de avond van te voren mijn kleding klaarleggen. Reden? Een relaxed beginnende ochtend is cruciaal voor een succesvolle dag. En daar past twintig minuten twijfelen over wat ik aan moet, waardoor ik te laat kom of flauw en halfgaar ben omdat ik niet heb ontbeten, niet in. Een leuke oplossing is “project The Best 33”, waar ik over las. Kan ik een heel seizoen met 33 kledingitems doen?

Ook leuk: “Tweedehands kinderkleding als eerste keuze”

Hoe doe je dat? Een heel seizoen met 33 kledingitems

“Pff… ik weet niet wat ik aan moet, ik heb nííks!”

Correctie, je hebt teveel. Een eerste grove schatting zo op het blote oog is dat ik misschien wel 50% van mijn garderobe niet draag. Maar daar kom ik later op terug.

In mijn laatste artikel over duurzame kledingtips (modeshoppen in het groen) wierp ik mijn blik op een aantal aanknopingspunten waarop je kunt letten tijdens het uitzoeken van duurzame kleding. Natuurlijk kan ik vanaf nu minder kleding kopen en die items die ik koop bewust selecteren. Maar net zoals overal zijn ook op dit gebied de mogelijkheden eindeloos. Zo surfde ik as usual wat op het groene www en toen viel mijn blik ineens op……

“…33 kledingitems per seizoen, blabla etc. en zo nog wat meer”

Whoat?! Ik raakte meteen enthousiast. Zou dat kunnen, 33 kledingitems per seizoen? Zou dat mij lukken, die 33 stuks? Mijn brein begon te ratelen en pruttelen en er rolde as usual een snel en impulsief plan uit, …let’s do this!

Leestip: “Op orde; minimaliseren in het gezin”

Project The Best 33:  Doe een heel seizoen met 33 kledingstukken!

Omdat ik koning ben in het stellen van hoog gegrepen (niet altijd even haalbare) doelen (zoals die eindeloze 101-doelenlijst), hierbij een keer een wat kleiner, haalbaar doelending. Ik ga een garderobe samenstellen met maximaal 33 items voor de rest van de winter. Dit moet te doen zijn toch? Ook leg ik mijzelf voor die periode een kleding verbod op. Ik heb tenslotte genoeg.

Dit interessante, impulsieve plan leg ik vast ik de volgende artikelen, lees je mee? Doe je mee?

  1. Je kast uitmesten om te minimaliseren voor een duurzame kleding garderobe (Project: the best 33)
  2. Outfit inspiratie bij kleding minimaliseren; weinig items, veel combi’s (33 kledingstukken per seizoen)
  3. Is mijn challenge (kleding minimaliseren tot 33 items) a la capsule wardrobe geslaagd?!

Let’s go!

Ik begin dus met mijn kast minimaliseren. Lees mee hoe het proces verloopt, de tips daarbij en natuurlijk hoe het eindigt.

Heb jij wel eens bewust naar je kleding gekeken? Of zelfs ook een minimalistische kledingkast samengesteld? Klets mee in de reacties en deel je tips, misschien heb ik er ook nog wat aan! 🙂

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge