Ik ben een verschrikkelijk lui mens. Wat sporten betreft dan. Wat vind ik het vreselijk om in de sportschool te staan met het idee dat iedereen naar mij kijkt hoe ik aan het loseren ben. Wat haat ik het om een teamsport te doen en te verliezen. Wat voel ik me sullig als ik in een groepje aan het dansen ben en ik de pasjes steeds vergeet. Maar wat wil ik graag fysiek iets doen aan mijn gezondheid.

Ook leuk: “Leuk man, zo’n sport challenge, maar niet voor iemand die niet van sporten houdt 😉

Mijn sportmotivatie ligt in China

Wat lijkt mij dan wel leuk qua sport? Deze vraag houdt mij al zo lang bezig. Ik vind gewoon echt niks leuk en de motivatie voor sporten ligt helemaal ergens in China. En toen begon mijn man ineens. Mijn mede-onsportieve sporter. Met het fitnessen thuis. Op een lekker muziekje. Mijn inspiratie! Mijn dank daarvoor.

Je kunt ook gewoon iets eerder weg gaan

Ik begon te fantaseren over hardlopen. Gewoon in mijn eentje langs mooie plekjes. Dat zou ik wel willen. Nu nog doen! Mijn man grapte alweer: “Je kunt ook gewoon iets eerder weg gaan!”. Ja-ha.

onsportieve sporter

De onsportieve sporter

Anyways, al bijna twee weken houdt meneer Jungle het thuis fitnessen vol. Ik kan niet meer achterblijven. Mijn eerste twee dagen hardlopen zitten erop. Wat ben ik trots op mijzelf! En wat voel ik mij goed (erna dan).

Op mijn eigen tempootje ren ik nu nog met neergeslagen ogen langs de ervaren groepjes renners. Maar als ik dan langs ons mooie meertje loop, voel ik mij zo zen. Ik geniet van de wapperende plukjes gras en zwierende koeien. Nu het moeilijke: volhouden!

Ook lezen: “Leuk met kids: beleef de koeiendans & ode aan het toeval

Impulsieve sportshopper

Als echte impulsieve ram heb ik direct leuke sportkleding en sneakers geshopt. Ik beken. Maar als ik dit twee weken volhoud, ga ik ook investeren in goede hardloopschoenen en een felroze sportbh.

Verbazing en help, advies please

Blijkt dat een derde van de Nederlanders hardloopt. Dat las ik ergens. Al rennend zag ik er inderdaad een hoop. Wel leuk om tijdens het laatste slopende stukje, een bemoedigende “Kom op!” te horen van een mederenner of een “Goed zo!”, uit het niets van een wandelaar. People love people like it should be. 

Misschien ren jij ook wel de benen onder je reet vandaan in je eigen dorp of stad? Heb jij dan misschien nog tips voor mij waar ik op moet letten bij goede hardloopschoenen? Gebruik jij een nuttige hardloop app? Of wat motiveert jou het meest om tóch die laatste meters door te pakken? En auch.. tips tegen spierpijn?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

8 Reacties

 1. Ik ben ook een fanatiek sporthater, maar hardlopen? Ja, dat doe ik dan weer wel.

  Mijn advies: wacht niet te lang met investeren in goede hardloopschoenen. Zo voorkom je blessures. Een handige app is bijvoorbeeld die van Start To Run: die helpt je het hardlopen rustig op te bouwen.

  Op http://www.renmamaren.com vind je allemaal verhalen en informatie voor vrouwen die hardlopen!
  …Nicole schreef als laatst…Hoe beïnvloedt je menstruatie je hardlopen?My Profile

  • Lori Reply

   Bedankt, wat een goede tips van jou daar heb ik zeker wat aan. Vandaag weer wezen rennen. Heer-lijk!

 2. Goed bezig! 🙂 Ik ben in maart gestart met start to run en ben nog steeds aan het lopen. Tips om het te blijven volhouden: de lat niet te hoog leggen, een kort loopje op een dag dat je geen zin hebt is nog altijd beter dan niets te doen. Iemand zei mij eens ‘wanneer je gaat lopen als je geen zin hebt heb je daar achteraf nooit spijt van (integendeel), maar wanneer je in de zetel blijft zitten heb je altijd spijt ;-). Zelf ben ik intussen geblesseerd en nu al twee weken rust aan het nemen en ik haat het … je raakt verslaafd aan dat lopen, je zal het zien! 🙂
  …Sheena schreef als laatst…De Sorbetto TopMy Profile

  • Lori Reply

   Oehh.. hoe weet je dat je geblesseerd bent? En dát is echt de beste tip “een kort loopje op een dag dat je geen zin hebt is nog altijd beter dan niets te doen. Iemand zei mij eens ‘wanneer je gaat lopen als je geen zin hebt heb je daar achteraf nooit spijt van (integendeel), maar wanneer je in de zetel blijft zitten heb je altijd spijt” Dankuuuuuuuuu!

  • Lori Reply

   Wat goed!! Ik kan alleen maar zeggen: “tijd maken” (maar weet nu al precies wat je ermee bedoelt…… moeders)

Schrijf een reactie

CommentLuv badge