Ik doe voor mijn werk als Huidtherapeut een zeer interessante masterclass over Cosmetische Ingrediënten. Shocking wat voor een troep er wordt verkocht en wat een onzin er wordt verteld. Het zet me aan het denken over de invloed van marketing in de beauty en gezondheidszorg. Ik vind het razend interessant, die menselijke psyche, maar ook beangstigend. Dit boek gaat niet per se over de huid, maar gezondheid in het algemeen. CensuurWat u niet mag weten over uw gezondheid is van Dr. Lenkei. Pakkend titel hè?

Lees ook: “lastig, mijn beauty-grenzen combineren als moeder en als huidtherapeut”

Waar gaat Censuur over?

Het leest lekker weg, is semi-informatief en zet je vooral aan tot denken. Een greep uit de materie. Waarom dokters denken in (geneesmiddelen)symptoombestrijding en niet in het aanpakken van de oorzaak (de basis der mensheid: gezonde voeding). De verzonnen ziekte ADHD (deallekinderenzijnalledagenheeldrukziekte) en hoe de winst buitengewoon explosief groeide met het op de markt brengen van Ritalin.

Maar over planten en pesticiden, ziek zieker ziekst. En tot slot, het geheim van vitaminen en mineralen. Ik moet zeggen, mij had ‘ie wel. Alleen jammer van zijn eigen (vrij prijzige) vitaminen-mineralen-en-sporen-elementen-webshop. Daarmee zakt zijn geloofwaardig tegelijkertijd wel iets wat weg. Desondanks, zeker aan te raden! Bekijk de uitgebreide boekinformatie over Censuur.

 

Censuur - Dr. Lenkei

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en luistert naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge